toto

Pasukan NBA G League Intai Las Vegas Move

NBA G League Ignite dilaporkan memfailkan kertas kerja untuk meninggalkan ibu pejabat semasa di California Utara, menjadi entiti terbaharu yang meninggalkan pengeluaran macau negeri itu ke Nevada. Dijangka pasukan itu akan berpindah ke Henderson, pinggir bandar Las Vegas, di mana ia akan bermain di Pusat Pinjaman Dolar.

Walaupun Las Vegas adalah rumah kepada dua francais profesional daripada empat liga sukan Amerika Utara yang besar — ​​NFL’s Raiders dan Vegas Golden Knights NHL — pusat permainan domestik terbesar juga menampilkan senarai mantap skuad liga kecil dan pasukan dari sukan yang lebih kecil. Sebagai contoh, bandar ini adalah rumah kepada kelab liga minor Golden Knights — Silver Knights — dan Las Vegas Aviators — gabungan Triple-A Oakland Athletics .

Bandar ini juga setiap tahun menjadi tuan rumah Liga Musim Panas Las Vegas NBA. Itu bermula pada 7 Julai. Los Angeles Lakers juga bermain dua perlawanan pramusim di Sin City pada bulan Oktober.

Bukan Pasukan NBA, Tetapi…
Las Vegas telah lama menjadi sarang spekulasi pengembangan NBA. Tetapi Pesuruhjaya Adam Silver baru-baru ini menghujani perarakan itu. Dalam memuji Togel SGP Sin City dan Seattle sebagai bandar sukan yang bagus, Silver berkata persatuan itu tidak mempunyai rancangan untuk berkembang .

Dia bagaimanapun, mengakui liga akan menambah pasukan pada satu ketika. Walaupun Silver sendiri tidak menyatakannya, ia hampir satu kesimpulan yang tidak dapat dielakkan bahawa apabila NBA berkembang, ia akan berada di Las Vegas dan Seattle.

Walaupun pasukan bola keranjang liga kecil tidak mendapat pampasan yang mencukupi kerana kehilangan francais NBA, G League Ignite bukanlah pasukan kuasi-pro terbaik.

Senarai itu termasuk pemain elit yang layak untuk Draf NBA, serta veteran NBA dan NBA G League yang berkhidmat sebagai mentor kepada bakat muda pasukan. Program ini memberi tumpuan kepada persaingan peringkat tinggi dan mempercepatkan pembangunan di gelanggang untuk pemain yang memulakan kerjaya profesional mereka,” menurut kelab itu.

Dalam erti kata lain, peminat di Las Vegas mungkin akan melihat bintang NBA masa depan dalam senarai Ignite. Tiga bekas pemain Ignite telah dipilih dalam SDY Hari Ini Draf NBA terkini, termasuk dua dalam pusingan pertama.

Ujibakat Berpotensi
Tidak mungkin Las Vegas mendarat G League Ignite adalah uji bakat untuk pasukan NBA. Perjanjian hak televisyen semasa persatuan itu mempunyai baki tiga tahun lagi, menjadikan pengembangan sebelum tamat tempoh itu tidak mungkin dan sukar.

Selain itu, bukan sahaja infrastruktur dalam usaha untuk menyokong francais NBA, Las Vegas telah pun membuktikan dirinya sebagai bandar asal yang boleh dipercayai untuk pasukan sukan pro utama. Itu terbukti dengan populariti Golden Knights dan Raiders.